Новоизбраният президент на Парагвай Сантяго Пеня каза в петък, че ще

...
Новоизбраният президент на Парагвай Сантяго Пеня каза в петък, че ще
Коментари Харесай

Парагвай заздравява връзките с Тайван

Новоизбраният президент на Парагвай Сантяго Пеня сподели в петък, че ще продължи да укрепва " историческите връзки "  на страната си с Тайван. Това съобщи Пеня, след извършения диалог с неговия сътрудник, откакто завоюва изборите, оповестява " Ройтерс ". 

Дипломатическите връзки сред двете страни от повече от шест десетилетия бяха в центъра на вниманието преди изборите в неделя. Опозиционният претендент Ефрайн Алегре сподели пред " Ройтерс ", че ще се стреми да сближи страната си с Китай, с цел да ускори селскостопанските връзки.

Парагвай е единственият южноамерикански съдружник на Тайван и островът, разгласен от Китай за собствен личен, загуби поддръжката на други централноамерикански народи през последните години.

В Twitter, Пеня изрече благодарност на президента Цай Инг-вен за поздравленията му по отношение на успеха.

Припомняме, че Пеня, който завоюва 43% от гласовете, разгласи през януари, че ще следва политиката на сегашния президент за съюзяване с Тайван, въпреки натиска от локалния селскостопански бранш, който желае да отвори доходоносните китайски пазари за соя и говеждо месо.

Тайван е изправен пред сложна борба за опазване на връзките си с 13-те страни, които сега го признават за суверенна нация, на фона на напън от Китай.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР